Tanggal 02 Ogos 1997/2011

Tanggal 02 Ogos 1997/2011

SEMINAR RADIO AMATUR

Ha...yang ni semua patut kenal 9W2MSD (Pak Din Tasek) yang mana baru sahaja memegang tampuk pengurusan bagi Astra Negeri Pulau Pinang bagi sessi 2009/10.

Majlis dimulakan dengan bacaan Doa oleh 9W2MQ. Baca elok-elok ye cikgu, jangan langkau muka surat sudah la...


Mesyuarat kali ini di pengerusikan oleh Cikgu Md khir dan pencatat pada white board oleh Zahirul (9W2EZE) .


Satu-satunya wakil dari daerah Timur Laut, Barat Daya yang hadir pada malam tersebut. Terima kasih pada 9W2GPS (Abg Din) yang sanggup bersusah payah memberi sokongan kepada persatuan.


Gabungan peneraju Astra baru dan lama yang akan bersama-sama mencorak dan mewarnai dunia radio amatur tanahair

Sokongan turut diberikan oleh Setiausaha Majlis Tertinggi Astra 9W2MYR (Cikgu Amin). Yang kat belakang tu ntah la kenapa, mengantuk agaknya...



Bob (9W2BPT) turut hadir. Kalau ada duit lebih-lebih tu jangan lupa salur kepada astra negeri Pulau Pinang.


Tengok tu MQ dah seluk poket, rasa-rasa dia nak bagi duit ke... nak sorok mana saki baki yang ada. Tok megat pulak puas dok pikiag nak balik portable mana lepas majlis ni.


9W2ZTK, 9W2STK, swal (Hamzah) dan ramai lagi dari Kulim yang sudi hadir pada malam tersebut


Jamuan turut di sediakan oleh tuan rumah (Pak Din Tasek) yang diketuai oleh orang lama diberi nafas baru 9W2UFO

"Along, popia ni selagi tak habis hang jangan balik. Bungkus sorry, nak, makan kat sini sampai habis" Abg Halim (9W2HLM)


Ahli di balik tabir yang bekerja kuat membuat pembenihan awan yang dilaporkan masih belum mencukupi. Sumber dari JAS


3 comments:

Zainudin said...

Salam, Slmt berpuasa untuk semua warga Radio Amatur seantero dunia.

Pakdin (9W2MSD) Tolong semak2 Link di bawah ni:
http://wikimapia.org/#lat=5.3048788&lon=100.4150176&z=18&l=0&m=s&tag=74
dan tlng kompom lokasi majlis berbuka, Betui ka yg ni tmpat kita nak pi?

Kalau betui, tlng add link ini dlm blog Astra Penang. supaya kawan2 senang nak cari tempat.

Sya akn hantar peta jalan GPS bila dah kompom.

-9W2GPS (pakdin B.P.)

PakDin Tasek said...

Pak Din B.P.(9W2GPS) kordinat serta peta kasar untuk ke lokasi sudah add dalam blog.Harap anda dan rakan2 yang lain tak sesat jalan lak nanti.
73

mykacau said...

Oleh kerana kita ni adalah stesyen radio amatur...lebih baik gunakan aje Pengulang ataupun simpleQ untuk tujuan hebahan berkenaan dengan XtVt Ham sahaja...Rujuk ASOP:-

PERKARA YANG TIDAK DIBENARKAN
• DILARANG MENGUNAKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL.
* SEBARANG PENGHEBAHAN ATAU SIARAYA UMUM.
• POLITIK, KEUGAMAAN & UNSUR UNSUR LUCAH.
• MENYINGGUNG PERASAAN ORANG LAIN ATAU
PENGENDALI RADIO AMATUR.

sekian terima kaceh,

mykacauganggu..73